Office Goals: A Peek Inside AKQA

Marketing News
Marketing News
Current average rating    
Key Takeaways

A peek inside the marketers' offices that make us drool

​Sept. 1, 2017

AKQA, an international advertising agency, wanted to create an office with a home-like atmosphere in São Paulo. The renovation began with a two-story house. The goal was to preserve the existing house but make horizontal and vertical additions to accommodate new capabilities.

The ground floor serves as client space. The first floor houses 40 members of the staff. The second floor (vertical expansion) holds a green roof and two mezzanines, one which communicates with the reception area and creates the triple-height ceiling.

The patchwork of old iron gates and railings function as brise soleil, or sun-deflecting, heat-reducing architecture, for the new volumes of the house. There is a clear and harmonic contrast between the old house and the new additions.

A complex web of ducts and pipes was necessary for the infrastructure and was left exposed. Solar panels, rainwater collection for reuse and lightning with LED lamps are some sustainable solutions adopted for “AKQA casa.”

Design: Estúdiopenha





Recommended For You:
AMA PCM Digital Marketing Exam Office Goals: A Peek Inside Martin Williams Office Goals: A Peek Inside Little & Company

AMA PCM Digital Marketing Exam

Office Goals: A Peek Inside Martin Williams

Office Goals: A Peek Inside Little & Company


 

 Sign Up for Marketing News Weekly

 
Get the best marketing thought leadership delivered directly to your inbox!



Author Bio:

 
Marketing News
Add A Comment :
 

Become a Member
Access our innovative members-only resources and tools to further your marketing practice.